MARGARETA PERŠIĆ: PRIPOVIJEDNI PROGRAM “PRIČOM TE ZOVEM” / ŠKOLSKO IGRALIŠTE LOPAR, 21.7. (SRIJEDA) U 20,00 SATI
Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na izvedbu pripovjednog programa za djecu i odrasle „Pričom te zovem“!
U izvedbi Margarete Peršić, izvrsne pripovjedačice narodnih bajki koja kombinira storytelling, pantomimu i teatar, izvedba će se održati u srijedu, 21.7.2021. na školskom igralištu u Loparu s početkom u 20,00 sati.
 
Prilikom ulaza nisu potrebe EU digitalne COVID potvrde, no molimo posjetitelje da se pridržavaju važećih epidemioloških mjera.
 
Program organizira Centar za kulturu Lopar uz potporu Primorsko – goranske županije i Općine Lopar.
 
O PRIPOVJEDNOM PROGRAMU “PRIČOM TE ZOVEM”

Margareta Peršić pripovjedačica je staroga kova, novog doba; pripovijeda priče koje u jedan sat stanu, a sjećanja na njih traju… i traju…
Pripovijedanje priče izuzetan je audiovizualni doživljaj za djecu i odrasle. Svojim pristupom Margareta Peršić odabranu narodnu bajku podiže na razinu zasebnog, specifičnog scenskog izričaja. U svojoj izvedbi kombinira elemente pripovijedanja (storytelling), pantomime i teatra. Pripovjedna izvedba počiva na tradicijskim pripovjednim znanjima, a često koristi animacijske i minimalne scenske elemente kako bi zvukom ili bojom doprinijela izravnijem stvaranju mentalne slike kod publike. Ovo je izuzetno ekspresivna forma koja se oslanja na mimiku, geste, posturu i govor tijela te glasovne varijacije. Kroz svoju ulogu pripovjedačice upravlja i oživljuje sve likove u priči.
U proteklih desetak godina nastupala je na brojnim festivalima, manifestacijama, u školama i vrtićima.