‼ Zbog Odluke Stožera civilne zaštite RH o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Primorsko – goranske županije, koja stupa na snagu 12. srpnja, svi planirani programi u organizaciji Centra za kulturu Lopar do daljnjeg se odgađaju!! Time se odgađa i koncert Filip Pavić Quarteta!

Hvala na razumijevanju!

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na koncert Filip Pavić Quarteta koji će se održati 12. srpnja u 21,00 sat ispred župne crkve sv. I. Krstitelja u Loparu!

Uz Filipa Pavića na gitari, autorsku glazbu s albuma Terra Incognita izvodit će vrhunski glazbenici – Šimun Matišić na vibrafonu, Zvonimir Šestak na kontrabasu i Borko Rupena na bubnjevima.

 

Ulaz je slobodan!

Koncert organizira Centar za kulturu Lopar uz potporu Ministarstva kulture i medija RH te Općine Lopar.

Napomena: molimo publiku da održava fizičku distancu i  pridržava se važećih epidemioloških mjera vezano za sprječavanje širenja bolesti COVID-19.

O FILIPU PAVIĆU
Filip Pavić rođen je 1991. godine u Zagrebu, a gitaru je počeo svirati s 11 godina. 2011. godine upisuje studij Jazz gitare na Univerzitetu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu u klasi profesora Guida Jeszenszkog. Nakon preseljenja u Graz, Filip ima priliku surađivati s mnogim vrhunskim glazbenicima i bendovima, kao što su Jim Rotondi (kao višegodišnji član Jim Rotondi Electric Banda), Renato Chicco, Michael Abene, Klemens Marktl i drugi. 2019. godine završava master studij jazz gitare u Grazu, a istodobno postaje sve traženiji na hrvatskoj glazbenoj sceni, pa tako, osim s vrhunskim jazz glazbenicima, redovito surađuje i s glazbenicima drugih žanrova (Lucija Ćustić – Luce, Nina Romić, J.R. August…). Krajem 2018. godine Filip je ostvario dvije značajne suradnje s Jazz Orkestrom HRT-a, prvo kao solist na koncertu “New Generation” u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a onda u sklopu povijesnog Jumbo Big Banda, sastavljenog od slovenskog, srpskog i hrvatskog jazz orkestra, na Novosadskom jazz festivalu. Filip je dvostruki dobitnik nagrade Status, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija – 2019. godine za Mladu nadu jazz glazbe te 2020. godine za najboljeg jazz gitarista. U listopadu 2019. godine, Croatia Records objavila je njegov prvi samostalni autorski album “Terra Incognita”, s posebnim gostom Matijom Dedićem, koji je izazvao izvrsne reakcija kako publike, tako i struke i kritike, pa je tako uvršten i na nekoliko top lista najboljih albuma godine. Projekt je promoviran u brojnim medijima, a dosad je održano i mnogo uspješnih koncerata po cijeloj Hrvatskoj (Jazz & Cabaret klub Kontesa u Zagrebu, Kuća umjetnosti Arsen u Šibeniku, Dubrovnik Jazz Outbreak festival, Jazzica Fest u Bjelovaru, River Jazz Fest, Centar za kulturu Novi Zagreb, Kunstbunker festival u Dugoj Resi, Virovitica). Filip Pavić Quartet, osim Pavića sačinjavaju vibrafonist Šimun Matišić, kontrabasist Zvonimir Šestak i bubnjar Borko Rupena, a izvode Pavićevu autorsku glazbu.

O ALBUMU TERRA INCOGNITA
Terra Incognita prvi je samostalni album jazz gitarista i skladatelja Filipa Pavića, a sadrži osam autorskih kompozicija te obradu pjesme „Jutros mi je ruža procvjetala“ za solo akustičnu gitaru. Pavića odlikuje moderan pristup jazz glazbi, koji odražava širinu i svestranost ovog mladog glazbenika, s naglašenom melodičnom i liričnom crtom. Za ovaj projekt okupio je srodne glazbene duše – pijanista Matiju Dedića, saksofonista Jaku Arha, kontrabasista Zvonimira
Šestaka i bubnjara Borka Rupenu, vrhunske umjetnike koji su obogatili njegovu glazbu. Album Terra Incognita snimljen je u studiju Štala Recordings u Sloveniji, pod producentskom palicom Roka Lopatiča, a dizajn i grafičko oblikovanje omota potpisuju Denis Butorac i Stanislav
Kostić.