U sklopu projekta Rab Archaeological (T)races od 14. do 17. lipnja 2021. održat će se  besplatna edukacija za turističke, planinske i bike vodiče koji djeluju na području otoka Raba, ali i za sve zainteresirane turističke i kulturne djelatnike (informatori, recepcioneri…).

Edukaciju će voditi arheolozi dr. sc. Ana Konestra s Instituta za arheologiju te Ranko Starac, kustos Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.

Zainteresirane molimo da se prijave do 10. lipnja 2021. na: 099/814-0712 ili czk@lopar.com

Broj sudionika je ograničen, a prednost imaju licencirani vodiči. O svim pojedinostima vezano za održavanje edukacije, prijavljeni će naknadno biti obaviješteni. Napominjemo da je riječ je o dodatnoj edukaciji koja ne nadomješta licence potrebne za vođenje po stazama i lokalitetima.

Projektom Rab Archaeological (T)races uređene su tri poučne pješačke i biciklističke staze ukupne duljine 40 km na kojima je na 33 lokacije prezentirana arheološka, sakralna i etno baština skrivena u netaknutim krajolicima te je izrađena interaktivna mobilna aplikacija koja može poslužiti za individualno istraživanje otoka ili  kao pripomoć prilikom organiziranih vodstva.